menu

Tuesday, 22 January 2013

jOm mAsak: rOti guLung sOsej

ASSALAMUALAIKUM...

Hi olls.. Dah bekfes?? Bekfes penting utk mulakan aktiviti harian.. Barulah bdn cergas, otak cerdas..
So dont skip ya :)

Citer pasal bekfes nih, tetiba rs cm nk share resepi yg tersangatlah mudah.. Actually aizu buat bnde ni on saturday.. Opps, silap.. Malam sabtu sbnrnye..  Kebetulan sabtu tu OT, so angkut ler ke opis..

ROTI GULUNG SOSEJ
sumber: kak yus (opismate)
di-try by: mE!


roti gulung sosej

bAhan2:
  • 1 peket sosej (10 pcs)
  • 10 keping roti - aizu gune gardenia
  • mayonis @ cheese - aizu gune mayo jer
  • 2 biji telur - dipukul
  • 2 keping roti - blend halus, ketepikan

cAra2:
  1. Rebus sosej selama beberapa minit.. Xyah lame sgt pn xpe.. If korg nk goreng pn blh..
  2. Sapukan mayonis kat roti.. Kalo ade cheese, taruk je skli
  3. Gulung sosej dlm roti yg disapu mayo tadi.. Tekan kuat sket di akhir gulungan..
  4. Celupkan roti yg dh siap digulung dgn telur..
  5. Golekkan dngn roti yg dh siap blend..

6.Goreng dgn api sederhana
7. siap!!

Ha, senang jekan??
Benda ni boleh gak di-frozenkan..
Celup telur + golekkan siap2, pastu masukkn lam peti ais..
So sng nnt.. Goreng jer...

Sgt sesuai mkn ms bekfes or mnm petang..

auto-publish

9 comments:

  1. Sya slalu wat time bLaja duLu! hehehehe
    rindu LAk rs

    ReplyDelete
  2. wah..nanti nak cuba..nak cuba..tq yew

    ReplyDelete
  3. sedap nya Aizu...
    boleh buat nti..:)

    ReplyDelete
  4. sedapnya tgk dh lapaq gila ni..haha

    ReplyDelete
  5. tak pernah try lagi.. nak try la aizu.. nanti boleh la buat pagi2 untuk cik suami nak sarapan :)

    ReplyDelete
  6. klu kak zu buat..gelek dulu roti tu ksi leper pastu baru gulung ngan sosej..

    ReplyDelete
  7. makanan2 yg simple nie..saya suka sgt nak cuba buat..time xder makanan boleh la cuba kan..buat makan petang2 ke..:-)

    ReplyDelete

tQ ya.. laen kali kOmen lagi :)