menu

Wednesday, 9 April 2014

CEREAL DISPENSER murah

ASSALAMUALAIKUM...

Dah lama x buat iklan :)

New item added.. And yg penting, READY STOCK...

Meh tgk pic:


Cereal Dispenser (Single)


Cereal Dispenser (Double) 


Cereal Dispenser (Double)
Material: Plastik berkualiti tinggi
Availability: Ready stock

Cereal Dispenser ni khas untuk:
  • penggemar / pengguna tegar segala jenis cereal
    - x perlu simpan dlm kotak/fridge/bekas2 banyak
  • Seisi family
    - even anak2 pun boleh buat sendiri :)
Price???

Harga pengenalan:

 RM55 (Single)
RM
40 only!!
* x termasuk postage

RM65 (double)
RM60 only!!
* x termasuk postage

Kenapa perlu beli cereal dispenser kat sini??
  1. harga yg MURAH
  2. no minimum order utk dapatkan harga yg MURAH
  3. Best quality
  4. READY STOCK - x perlu pre-order
  5. Value for money

Tp kalo nk puas ati - dapat belek2 & terus dapat barang, blh gak bli secara COD..

Lokasi COD:
  • Putrajaya & sekitar
  • Bandar Saujana Putra
  • Mydin Hypermarket USJ
  • Seremban / Senawang

Fuhhh... Penat mempromosi.. Heheheh..

Stok terhad.. So pada yg bminat, juz leave comment k..
Malu??
Ok2, xpe.. Sms/call/whatsapp: 012-3417229
*whatsapp after 5.30pm
tQ :)

Friday, 4 April 2014

Ber-JUBAH-lah kita..

ASSALAMUALAIKUM..

Salam Jumaat...

Makin lama makin jarang aizu menghapdet blog..
Rasanya kalo lantai, dh seinci kot habuk.. Or.. Mungkin gak dh lebih dr seinci.. Hehehhe..
Semuanya dek kerana kekangan masa.. Semuanya sgt2 terhad..
Dulukan mana yg penting, rite??

Nak bertazkirah pun x dan.. Sbb x smpt nk fikir topik yg nk dikongsi..
In sya allah kalau diberi kelapangan & idea nnt, semuanya akan terpapar kat cni :)

Hmm..
Kehangatan tema arab makin terasa.. Persiapan di saat2 akhir mmg biasa buat diri ni.. Heheh..
Malam esok kami ada dinner kat hotel.. Salah 1 program yg dianjurkan oleh kelab opis ni..

Tema pilihan: ARABIAN NIGHT.. HIKAYAT 1001 MALAM...
Gulp!!
Terus gugup bile dpt tema ni.. Nak pakai hape ntahhh..

Tapi langkah slamat, pemakaian JUBAH HITAM.. Sbb kompem2 la org arab berJUBAH, rite?
So esok aizu akan berjubah.. Siap beli eye liner lagi tadik.. Smangat!! Hahahah..
Org arab mmg sinonim dgn CELAK.. So mmg kena bercelak la..

Masalahnyaaaa..
Reti ke nk berCELAK???
Spanjang pengalaman mekap sendiri, mmg 1, 2x je yg berjaya.. Hhahaha..
Teruk gile..
Tapi xpe.. kot la kali ni menjadik.. Haaa... So i MUST try!!
Wish me luk ok.. Hihihi...

But..
Lagi 1 problemo..
My partner.. Nak pakai hape ek??
Spanjang kawen & dok sebumbung ni, mmg x pernah lg tgk beliau pakai jubah..
x blh nk bayang.. Camno laaaa roman dio pakai jubah.. Hhahaha..
So rasanya x ber-JUBAH kot beliau.. Tp hingga saat ni, kami xtau lg nk bg beliau pakai bj hape..
Sedangkan masa dh suntuk coz esok hari kejadiannya!! Hohoho...

So kej2 meng-gugel fesyen lelaki 'arab' telah dilakukan..
Hasilnya...

1. JUBAH

jubah lelaki arab_sumber


2. Kurta Oman


KURTA Oman


3. JUBAH/ KURTA + RIDA'



Rida'


4. Aladdin




5. Ala2 penjahat..



Penjahat aladdin..

Erkkk...
Rasa2nya 1 pun x sesuai ngan mr sOulmate..
Tp yg no 2 tu - KURTA OMAN agak ok kot dipakai.. Xpe, kite tgk je camne nnt..
Sbb masa yg ada pun cume mlm ni & esok siang je..

Kot x dpt gak cmtu, mgkn fesyen Yasin ni blh kot...



Baju Yasin

Haaa... Yg ni paaaaling simple antara yg kat atas tu..
Tp tang leher tu kena button kot.. X pun selimpang je rida' or kain2 yg bersesuaian..
Bkn hape, takot ramai lak tergoda kat mr sOulmate nnt bile dada terdedah.. Oppss.. Hhahahah...

So now, juz wait & see..
In sya Allah final nnt aizu tunjuk gambar ye.. Tapi x janji tau.. Hehhehe...

Sekian je utk kali ni...
Ana sudah fenin la.. Feninnn.. Hahahah...

Tuesday, 1 April 2014

MYHOME

ASSALAMUALAIKUM..

Slamat tengahari..

Sedikit perkongsian buat kawan2 yg belum memiliki rumah sendiri..
1 lagi usaha kerajaan bg membantu golongan yg berpendapatan rendah & sederhana..
Permohonan dibuka mulai hari ini 01 APRIL 2014


MYHOME


  1. Salinan Kad Pengenalan Pemohon
  2. Salinan Kad Pengenalan Suami/Isteri Pemohon
  3. Salinan Kad Pengenalan/MyKid/Sijil Kelahiran Anak-anak Tanggungan
  4. Salinan Slip Gaji/Surat Pengesahan Pendapatan(suami/isteri)
  5. Salinan kad OKU (sekiranya berkenaan)

Monday, 31 March 2014

Promosi ESP SHAKLEE

ASSALAMUALAIKUM..

Juz a short n3..



Perhatian pada pengguna ESP SHAKLEE..
Arini last day utk promosi BUY 6 FREE 1 + get free membership..
Promosi yg berbaloi-baloiii..

So aizu still open lagi pd kengkawan yg berminat.. Sbb jap lg nk submit oder ke sane..
Tapi kalo nk sharing2 tumpang2 oder pun xpe..
Juz inform me ok..
As soon as possible..

tQ olls

Tuesday, 25 March 2014

MH370 - berakhir di LAUTAN HINDI

ASSALAMUALAIKUM..

Sana-sini heboh cerita pasal 'kehilangan' pesawat MH370..
Alhamdulillah... Ramai yg amik berat tentang perkara ni.. Walaupun berlainan agama, bangsa & negara..
And yg pasti, alhamdulillah.. Seluruh dunia x putus2 mendoakan kesejahteraan penumpang & anak kapal..



Setelah 17 hari misi mencari & mengesan pesawat MH370, akhirnya malam td Datuk Seri Najib mengumumkan berita yg mampu 'meragut' harapan kita yg sebelum ni ada sinar 'harapan'..

Berikut merupakan keratan akhbar on9 yg aizu amik dpd harian metro..

Berdasarkan analisis baharu mereka, Inmarsat dan AAIB telah membuat kesimpulan bahawa MH370 terbang melalui koridor selatan, dan kedudukan terakhirnya adalah di tengah-tengah Lautan Hindi, di barat Perth.

Ini merupakan lokasi yang terpencil, jauh dari sebarang lokasi pendaratan. Justeru itu dengan perasaan sedih dan kesal yang amat sangat, saya perlu memaklumkan anda bahawa menurut data baharu ini, penerbangan MH370 berakhir di selatan Lautan Hindi.

Kami akan mengadakan sidang akhbar esok untuk memaklumkan butiran lanjut.
Sementara itu kami ingin memaklumkan anda mengenai perlembangan terbaharu ini dalam kadar segera.

Kami berkongsi maklumat ini atas dasar komitmen kami terhadap keterbukaan dan perasaan hormat kepada seluruh keluarga, dua prinsip yang menjadi panduan penyiasatan ini.

Malaysia Airlines sudah pun memaklumkan kepada semua keluarga penumpang dan anak kapal untuk memberitahu mereka perkembangan ini.

Bagi mereka dua minggu yang berlalu cukup memeritkan, saya sedar bahawa berita ini akan lebih sukar lagi. Saya menggesa pihak media supaya menghormati privasi mereka dan memberi mereka ruang menghadapi situasi getir ini.”
  sumber: harian metro

Buat ahli keluarga penumpang & anak kapal, BERTABAHLAH!!
Berdoa & terus berdoa..
Satu2nya senjata yg kita ada & sesungguhnya ALLAH MAHA MENDENGAR..
Merintihlah sepenuh hati.. Berdoalah sepenuh jiwa..
In sya ALLAH... Segala persoalan akan terjawab.. Segala masalah akan terungkai..

Harapan aizu utk penemuan MH370 xkan pernah pudar..
In sya ALLAH ada sinar di penghujungnya nanti..
Sama ada pesawat, penumpang mahupun anak kapal SELAMAT @ tidak akan diketahui juga..
And 1 more thing: PM hanya umumkan kedudukan terakhir di Lautan Hindi.. Stakat ni beliau x umumkan lagi sama ada pesawat MH370 'crash' secara rasmi.. Mungkin masih ada harapan, or mungkin gak dgn bahasa yg 'berlapik' utk x mengguris hati & perasaan mana2 pihak.. Wallahu 'alam..


Ya ALLAH Ya Tuhanku..
Kepadamu kami berserah,
Kembalikanlah mereka dengan apa cara sekali pun yg Engkau kehendaki
Jika di langit... maka turunkanlah,
Jika di laut... maka timbulkanlah,
Jika di darat... maka tunjukkanlah
Aamiinn...

#prayforMH370

 *nantikan press conference yg akan dibuat pada hari ini.. Debaran & kepiluan makin terasa :'(

Friday, 14 March 2014

HoliDay!!

ASSALAMUALAIKUM...

Salam Jumaat buat semua..

Hati ada senangggg..
Sbb in sha Allah esok kami nk ber-holiday..
hOooYeaahhh!!!



Destinasi pilihan: Negeri Di Bawah Bayu...
#negeri kelahiran KAK ATIE#
Or lebih tepat: KOTA KINABALU..
Support tahun melawat Malaysia 2014.. Erkk.. Kebetulan je sebenarnya..
Sbb aizu book tiket since September 2013..



Harga tiket sangat murah masa tuh..
Meh tgk harga tiket kami :)




RM104 : Tiket pegi balik..
Maknanya.. Sorg cume RM52!!

Tp amik luggage 15kg, tambahlah RM25..
Plus RM4, processing fee..
Total RM133

Murah x???
Hheheehe... I loikeeee!!!

. . . . . . . . . . . . . . . .

Plan asal nak g berdua.. Tup2 ada pertambahan ahli rombongan..
Angka 2 trus menginjak ke 13!!
TIGEBLAS hokey... Bp kali ganda?? Ok, kire sendirik.. Hahahha..
Tp x pela.. lg ramai lg baik..
Mungkin ayat nak sedapkan ati.. Sebabnye: BERDUA LEBIH BAIK!!
X pernah dgr lagi BERTIGEBLAS LEBIH BAIK.. hohoho..

Taaapiii...
Harga tiket diorg dah naik masa tu..
So kekal murah, tiket kami berdua.. Heheheh..
Sgt2 value-4-money hokeyyy :D
In sya allah kami berada kat sana selama 5 hari..
Lame plak rasanya.. Huhuhu..
15/03/14 - 19/03/14
Naik AA je, sbb masa tu promo tiket..
Hopefully perjalanan kami dipermudahkan & selamat tiba ke destinasi. Aamiinnn...

Antara tmpt yg akan kami lawati (in sya allah):
  • KK
  • Pulau - x decide lg nk g pulau mana
  • Kota Belud
  • Tamparuli
  • Kundasang
  • Ranau
Tetibe rasa cam x cukup lak 5 ari tu utk g tempat2 tu.. Hahahah..
Tamak!!

Mudah2an plan kami ni menjadik!!
And yg lg bagus: 1 flight ngan opismate..
Homestay pun sama.. Ntah2 sbelah pintu je kot..
Ok, timbul rasa ketidak-privacy-an di ctu..  Hahaha..

Kla, nak sambung keje..
In sha Allah ada masa, kite taip2 lagi kat cni yer..
Daaa...

#prayforMH370


auto-publish

Thursday, 13 March 2014

Belum Rezeki Kami

ASSALAMUALAIKUM...

Dear Diary...
Hati terasa mendung walaupun matahari memancarkan sinar..



Untuk kesekian kalinya, BELUM REZEKI KAMI..
Tu je yg mampu terluah..
And utk kesekian kalinya gak, diri ni dilanda kesedihan..

Kali ni rasa down sangat2 sebab harapan dh menggunung tinggi..
Kalo sblm ni, mmg cycle aizu tetap.. Tepat masa, miss p akan dtg..
Berlainan sesangat dgn bulan ni.. Sbb delay selama 5 hari.. Hampir2 seminggu..
UPT pun dh standby.. Tunggu masa je nk digunakan...

Spanjang 3 hari delay tu, segala simptom nk peod ada..
Sakit perut, pinggang.. Emosi pun x bp nk stabil..
Tp pastu keadaan jd lebih selesa.. Xde dh sakit2 or lenguh2 badan..

Tup2 impian berkecai..
Sekali lagi kami terpaksa hadapi situasi yg sama..
Kecewanya hati, ALLAH je yg tau..

Saat kekecewaan melanda, macam2 terlintas kat fikiran..
Sempurnakah aku sbg sorg pempuan??
Mampukah aku berikan zuriat buat suamiku?? Or cucu buat mak ayahku??
Sampai bila kami harus begini??
1001 soalan bermain kat fikiran.. Sampai sakit kepala..

Tapi bila diri disuntik kekuatan & semangat, segalanya hilang..
Mungkin ALLAH nak berikan yg lebih baik..
Mungkin gak ALLAH nak bg ruang kpd kami, hingga kami betul2 bersedia..
Apa pun alasannya, HANYA ALLAH YANG MAHA MENGETAHUI..
Wallhualam...



Cam bulan2 lepas, aizu kena bangkit semula..
Terus berjuang demi menjadikan impian kami 1 kenyataan..
Usaha tanpa kenal erti putus asa.. Berdoa tanpa henti..
Smoga ALLAH perkenankan permintaan ini...

Antara ikhtiar kami:
Susu kambing + kurma
Asid folik
Pati delima
Lumiglow
Gla + Zinc shaklee

Dgn harapan, usaha kami membuahkan hasil..
In sya allah
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Bismillahirrahmanirrahim..
YA ALLAH Ya Tuhanku
Sesungguhnya engkau maha mengetahui segala isi hatiku..
Dengarilah rintihanku.. Makbulkanlah permintaanku..
Hamilkan aku YA ALLAH.. Demi menyambung umat Muhammad s.a.w...
Jadikanlah impianku utk bergelar seorang ibu buat anak2ku 1 kenyataan..
Hanya engkau sebaik-baik pendengar & pemberi pertolongan..
Makbulkan doa kami YA ALLAH..
Aaamiinnn ya rabbal alamin... 



#pray4MH370

auto-publish