menu

Monday, 19 March 2012

WP - surat akuan bujang

ASSALAMUALAIKUM..

Hi b2b n oll readers..

today i want to share bout dis.. SURAT AKUAN BUJANG.. Kebiasaannye bakal pengantin (lelaki n pompuan) dminta menyediakan surat pengesahan majikan, yg membuktikan mereka bstatus bujang. Tp x smue negeri cmtu. Ada negeri yg xmemerlukan surat akuan ni if perantinnye pompuan.. Contoh terdekat ialah selangor.. So bertuah la anda2 yg dok slangor ni yer.. Juz perantin lelaki jer yg kena wat surat nih..

Ok la, xmoh ckp byk.. Disebabkan aizu bkn la b2b slangor, so kne la wat surat nih.. Kat bawah ni contoh surat akuan bujang yg aizu baru jer siapkn td (copy+paste sbnrnye).. Tu pn aftr dptkn khidmat encik google.. u oll blh tgk contoh kat SINI n SINI. Kat SINI pn blh.. (kredit pd diorg)


Pegawai Agama Islam Daerah
Pejabat Agama Islam Daerah Seremban
70990 Seremban
Negeri Sembilan                                                                                                         19 MAC 2012


Tuan,

PER: SURAT AKUAN BUJANG

Adalah dengan ini diakui bahawa anak bt ayah, bernombor kad pengenalan ******-**-**** adalah seorang pegawai di tempat kj (opis la tu). Mengikut rekod kami, beliau masih BUJANG dan BELUM PERNAH BERKAHWIN.

2.         Surat akuan bujang ini hanya boleh diterima pakai sehingga selesai permohonan perkahwinan beliau.

Sekian, terima kasih.


“BERKHIDMAT UNTUK NEGARA”



Saya yang menurut perintah,


……………….
(NAMA BOS)
Jawatan
tempat bertugas - dapat cop lg senang


Hmm.. simple je bnde ni sbenarnye ek? yg cam klakar, ayat BUJANG dan BELUM PERNAH BERKAHWIN tu.. Laen mcm jer.. heheh

*make sure u olls print surat ni gune letter head, ok.. So dat, dpt la buktikan kesahihan akuan ni dtgnye dpd opis kite tu.. N kalo ada no rujukan, leh la taruk kat ats tu..

Sekian jer 4 today.. Insyaallah sgale proses bkaitan wedding ni akan aizu share kt cni.. slamat mengCopy+paste yer kwn2..

Daa...

No comments:

Post a Comment

tQ ya.. laen kali kOmen lagi :)

Post a Comment