menu

Thursday, 3 May 2012

WP - DIY surah Yasin_pArt 2

ASSALAMUALAIKUM

Hi olls... Lame tul rs x update n3 kat cni.. Lil bz lately.. Hari bersejarah smakin hampir. Makin byk la bnde yg perlu dbuat. So tired -.-'

Tp xpe.. Demi kelancaran majlis tu nnt, aizu tolak tepi smue prasaan yg x best tu..*x suka idop dlm tekanan*

Barang hantaran x setel lagi.. Dr sogo sampai ke alamanda kami dok mencari. Tp x gak setel2.. Buleh kurus melangkah. Huhu.. Insyaallah nex destination: Sunway Pyramid..

Skrg ni aizu ngah giatkan usaha menyiapkan SURAH YASIN. Now dh 85% siap. Sronok lak rs. Syukur.. Sgale surah & doa yg berkaitan dah dmasukkan. Frame pn dh bubuh. N td, aizu dh 'kaji' cara nak print as a booklet..

Sedikit tips from me:
"convert dokumen pd pdf. Tu lg memudahkan kite print. But remember, make sure sgale bnde dh setel. Kirenye final la, b4 tukar pd pdf file yer. Sbb kt ctu dh x leh nk ejas."

But yg agak memening + mengusutkan keadaan ialah...

Camner nak create cover dia.. Isi dh de, tp bajunye xde.. Adesss.. Da big problem 4 sumone yg 'kretip' like me. Huhu..

Xpe la. Nnt kalo dh setel, i'll update lg yer.. Ape pn, bnde yg ngah bermain lari2 kat kpale ni: nak taruk dlm ape ek YASIN ni nnt. Xkan maen bagi gitu jer. Cam xbesh lak..

Oh, tibe2 ade mentol in my head. Hahaha.. Dpd td dok pk, tibe2 idea tu dtg.. Da solution is...

Gune paper bag wane choc, like papa roti punye tu.. Yeah!! Uncle MYDIN, i think i need ur help.. Hopefully ade la bnde tu kat sane.. Weeee

Sekian utk hari ni..

View pic comel kt bwh ni yer :)


cik tunang's DIY YASIN in progress.. Gune word jer :)

85 comments:

  1. wahh...bestnye buat sendiri...xberani la buat sendiri, takut hanco... huhuhu. da jumpa ke paperbag tu??? yg letak goreng pisang tu kn??? hari tu ase nye ada nampak kat pasaraya hero dekat umah.. dollies (btol ke eja ni) pon ad, mcm2 saiz ada...

    ReplyDelete
  2. Hehe.. Wat stakat yg tmampu.. Tggl nk wt cover je :-)
    Yup, yg cm bgks grg pisang tu. Hero ea. Tq, de ms leh jenguk ke sane..
    Org pn xtau nk eja. Hahaha.. Tp dh de dh bnde tu. Bli dr bln lps lg..
    Anyway, thanx dear :-)

    ReplyDelete
  3. Salam... bestnya D.I.Y... nak buat juga...tapi tak jmpesoft copy...hehe.. nak minta tlg send kat fizah,blh x?hehe

    ReplyDelete
  4. salam fizah...
    smangat nak kawen + jimat.. Tu yg wat sendiri je. Heheh..
    Buleh je.. fizah bg email. Nnt org send :)

    ReplyDelete
  5. wah..aizu fana nak juga softcopy yassin tuh boleh?plan memang nak bagi yassin..nak jugak..nak jugak..huhu

    fana_akim@yahoo.com

    ReplyDelete
  6. fana nak gak ke.. ok.. jp lg org email..
    bgs2, usaha utk bnde yg baek :)

    ReplyDelete
  7. hi dear,

    nice blog.Just come across bile cari DIY yaasin.Boleh tak kalau nak mintak softcopy nye :)

    etty_23@yahoo.com thanks in advanced

    ReplyDelete
  8. hi ilikediy..
    tQ singgah cni.. boleh.. insyaallah jp lg i'll send

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. hi anis..

    lalu la, x kisah pn.. hehe..

    buleh je. org dh email :)

    ReplyDelete
  11. salam. hai aizu! ana b2b dr johor..mmg tgh cr idea utk wt doorgift ms nikah & ms majlis khatam quran. if u dun mind nk mtk share softcopy yasin tu..blh x?

    iceage28@gmail.com
    blog ana: http://www.thebrideandhergroom.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. salam.. hi ana..

    nk softcopy ea. bolehh...
    ok, sat g aizu email :)

    ReplyDelete
  13. slam pekenalan....aizu...cik mah nk jg softcopy yasin boleh??rase nk jg lah buat untuk majlis nikah nnti...boleh??

    ni email rahmah..rahmah2287@yahoo.com

    ReplyDelete
  14. salam kenal cik mah.. nk gak ea.. ok.. jp lg aizu email..

    wat selagi mampu.. cut cOst :)

    ReplyDelete
  15. salam dear,
    nak jugak softcopy yasin tu.. if u xkisah.. dah lama cari softcopy search kat pakcik google jumpe your blog.. anyway salam perkenalan aizu...

    ni email kite : shahidahnawi@gmail.com
    tq dear

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam mizsyasha..
      boleh.. org dh anta td.. cek ur email..

      salam perkenalan :)
      wc

      Delete
  16. assalamualaikum aizus life..sy nak minta softcopy boleh?..utk dicetak utk majlis cukur jambul anak saudara sy..kalau boleh aizus tolong email di amarsantiago@gmail.com ye..terima kasih..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam..
      boleh.. jp lagi sy email..
      sama2 :)

      Delete
  17. Salam..awk, bleh x nk mntk jgk softcopy yasin ni tuk bg during wedding nnt. hope awk x ksh..
    ieya_zaraniya@yahoo.com
    trima kaseh..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam... blh.. check inbox yer..
      welcome :)

      Delete
  18. salam hye aizu..saya ada trbaca blog awak..awak ade softcopy yasin tu kan..?blh minta x..klu awak tak kisah..;p fadzlyanie@rocketmail.com thnx..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam.. hye mNkw..ada lagi.. blh je.. org dh forward kan??
      :)

      Delete
  19. salam hye aizu..saya ada trbaca blog awak..awak ade softcopy yasin tu kan..?blh minta x..klu awak tak kisah..;p fadzlyanie@rocketmail.com thnx..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam... hye..
      sy dh email aritu kan??
      moga membantu :)

      Delete
  20. salam aizu, awk, bleh x nk mntk jgk softcopy yasin ni tuk weeding saya nnt. klu awk xkisah and diizinkan... tq for ur sharing, email saya ziela2007@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ziEla..
      boleh.. jp lg org email..
      most welcome dear :)

      Delete
  21. salam aizu.... blh x emailkan sy softcopy yasin tu? tq aizu :)
    email sy nadirah.murat@yahoo.com

    ReplyDelete
  22. salam aizu...bestnye diy yassin tu..sy nk softcopy gak leh x...tq aizu..email sy kasdina_pai@yahoo.com

    ReplyDelete
  23. salam aizu.... blh x emailkan eny softcopy yasin tu?
    email eny :- eny_baizura43@yahoo.co.uk
    thanks :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam eny..
      org dh email.. cek inbox ya :)
      wc

      Delete
  24. salam aizu, ayu nak juga softcopy yassin tu. nak buat aqiqah anak.
    terima kasih banyak2
    adidasaddicted8@gmail.com

    :)

    ReplyDelete
  25. Assalam aizu:) terima kasih atas sharing pasal DIY yasin ni.. leh saya dapatkan softcopynya?
    Terima kasih sangat <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. sori, lupa nak letak emel. excited sangat, after ages, akhirnya jumpa template surah yasin.. hu3

      here's my email: su_aqua89@yahoo.com

      jazakillahu khair!

      Delete
  26. slm..bestnya wt surah yasin sndri..jimat eah?awk pnyer brape 1pcs?nk mtk soft copy bleh..??plis3..email ross_ghazali@yahoo.com..tq..

    ReplyDelete
  27. salam,aizu..ria pn nk mtk jg la..utk mjls tahlil...

    ria_libra18@yahoo.com

    tQ..ye

    ReplyDelete
  28. salam. saudari aizu. sy terbace blog awak ni. sy tertariklah dgn yassin tu. sy try cari2 harga yassin tapi xjumpe harge yg betul2 berpatutan dgn bajet yg ade. harap aizu boleh email sy soft copy utk sy cube buat sendiri yasin utk goodies majlis sy nnti..tq byk2..
    noomad&@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. sori,
      nooomad7@yahoo.com

      TQ :)

      Delete
  29. salam dear
    saya berminat la dengan sofcopy surah yaasin tuh. nak buat untuk majlis aqiqah nanti. boleh tolong emel tak kat sini hanazku@yahoo.com

    ReplyDelete
  30. Hai As salam :) mohon share softcopy yassin boleh? email pada ariyon_musa@yahoo.com tq...

    ReplyDelete
  31. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  32. Assalamualaikum, xkeberatan mohon share softcopy surah yasin, tq moga Allah berkati saidahabrazak@yahoo.com

    ReplyDelete
  33. hi adik...boleh x bagi softcopy yasin tu kat akak...plan nak buatkan untuk adik ipar punya wedding nnt...ni email: augustina_early@yahoo.com..Tq dik

    ReplyDelete
  34. assalamualaikum adik...boley tak bagi softcopy yassin tu dik.tq dik
    ni email fridazahraa@gmail.com

    ReplyDelete
  35. Hi Aizu, boleh tak bagi i softcopy yasin you :) email i saranurliana@gmail.com i nak tanya border dia tu boleh tukar or dah fix? Thanks!

    ReplyDelete
  36. salam... boleh x sy nk spfycopy sirah yasin yg awak buat tu? ni emel sy : cikgukay@gmail.com

    ReplyDelete
  37. Assalamualikum. Boleh diemelkan kepada saya softcopy surah yasin tu saudari ke itsmejarni@gmail.com Terima kasih. Hanya Allah yang dapat membalas.

    ReplyDelete
  38. Salam,

    aizu, saya nak buat dorgift tuning. aizu sudi bagi softcopy tak heee

    email saya : emmynatila@yahoo.com

    tq aizu !

    ReplyDelete
  39. assalamualaikum...boleh email kan saya soft copy surah yassin?/ terima kasih sesangat...harap dapat membantu. - islashabiela@gmail.com

    ReplyDelete
  40. assalam sis, boleh share dengan sy soft copy surah yassin tu? harap sis dapat membantu. email : msnurfiqa@gmail.com.

    thank you.

    ReplyDelete
  41. salam..

    Blh share kn softcopy surah yasin tu dgn sy? email: aiyu.osman@gmail.com

    Thanks in advance ya.

    ReplyDelete
  42. salam wak...kite dh dpt...tq sesangat...cma xtaw nk print plak...klo print booklet, die jd besor...kite nk buat yassin yg kecik2 je size poket...ade idea x nk wat cmne?please...another 2 weeks lg nk kna siapkan...

    ReplyDelete
  43. salam aizu..saya ada trbaca blog awak..awak ade softcopy yasin tu kan..?blh minta x..klu awak tak kisah..
    ni email sy..pinksakura_91@yahoo.com.my thnx..:)

    ReplyDelete
  44. salam, aizu bole tak nak mintak soft copy surah yassin ni?
    terima kasih.

    daizy_zett@yahoo.com

    ReplyDelete
  45. Assalamualaikum aizu, bole minta soft copy yassin?

    Tolong email ke: ettysyarmila@gmail.com

    Terima Kasih

    ReplyDelete
  46. salam...boleh minta soft copy yassin?
    please email di fizzana9088@gmail.com.

    tqvm

    ReplyDelete
  47. salam..hye sis...boleh mintak softcopy yassin utk majlis saye bln june ni...
    email : Fjepon@yahoo.com
    tenkiu dear sis~~

    ReplyDelete
  48. salam... boleh tolong mailkan untuk saya jugak ...?
    shuhadarezali@gmail.com
    thanx in advance!

    ReplyDelete
  49. salam. Boleh emailkan sy yasin tu? Time kasih ye

    akisfaez@gmail.com

    ReplyDelete
  50. Assalamualaikum...bole tak email saya softcopy diy yassin tu? Nak try buat...
    nanahndcrft@gmail.com

    ReplyDelete
  51. assalamualaikum
    maaf sbb ganggu, boleh x kalau sy nak minta jasa baik awk
    send softcopy yasin
    nie email sy,
    suriatisulaihudin11@spe.petroleum.utm.my
    terime kasih

    ReplyDelete
  52. salam nk minta softcopy surah yasin bole
    emel nad_dartein@yahoo.com
    tq

    ReplyDelete
  53. assalamualaikum..boleh x saya nk softcopy surah yasin..ni email sy ella_mie@yahoo.com
    terima kasih..

    ReplyDelete
  54. assalammualaikum..
    boleh tak saya nk minta softcopy surah yassin ?
    ini email sy. naddia.mnh@gmail.com

    Terima Kasih

    ReplyDelete
  55. assalamualaikum,


    boleh tak minta jasa baik awak,
    email kat saya soft copy surah yasin.
    Saya teringin nak diy utk majlis aqiqah anak saya minggu depan.
    Thank you.

    ReplyDelete
  56. assalamualaikum..sy tercari2 softcopy utk yassin ni..dgn jasa baik puan, bleh emailkan kt saya solehah_azzahra@yahoo.com

    ReplyDelete
  57. http://syafrudinxcv.blogspot.com

    ReplyDelete
  58. Salam sy nk softcopy blh x.. ni email sy cima_nitrate@yahoo.com..thanks in advance

    ReplyDelete
  59. assalammualaikum..
    boleh nggak aku nk minta softcopy surah yassin ?
    ini email aku moch.anggaprastiya@gmail.com

    ReplyDelete
  60. Assalamualaikum.. boleh minta salinan softcopy yassin..email saya hasfaizah@hotmail.com

    ReplyDelete
  61. Salam.. nak mintak soft copy surah Yassin tu boleh x? terima kasih sangat2. the212_aina@yahoo.com

    ReplyDelete
  62. Assalamualaikum Aizu..
    saya nk mintak softcopy yasin tu boleh x?
    hehehe nk try wat sendri..
    emel ke: zura8873@gmail.com

    tq Aizu..

    ReplyDelete
  63. Salam...nk mintak tolong sapa2 yg dh dpt softcopy tu..mintak email kt saya n aizu ye... Minta halal k..nk wat utk majlis aqiqah ank... ashley143ikin@yahoo.com...terima kasih

    ReplyDelete
  64. assalamualaikum sis. mohon softcopy boleh?.. berminat nk try sendiri..
    email nurdida_84@yahoo.com
    tqia

    ReplyDelete
  65. Salam sis,
    Saya ingin cuba buat untuk majlis aqiqah anak sedara saya.. boleh tolong emailkan soft copy yassin ke rena_rahim@hotmail.com.
    Thanking u in advance..

    ReplyDelete
  66. Salam sis,
    Saya ingin cuba buat untuk majlis aqiqah anak sedara saya.. boleh tolong emailkan soft copy yassin ke rena_rahim@hotmail.com.
    Thanking u in advance..

    ReplyDelete
  67. slm dear. blh x emailkan kat sis skali? nak buat tmbhn yassin kat sekolah. budak2 baca yassin kesian x cukup kena share. ntah baca ke x kalo share2 cmtu. niat nak diy utk bg budak2 n guru2 lain skali. email sis surayajamain@gmail.com
    smg Allah membalas budi baik dear

    ReplyDelete
  68. Assalamualaikum.. boleh tak saya dapatkan softcopy surah yassin?
    ini email sy asrulshue@gmail.com

    Terima Kasih

    ReplyDelete
  69. Assalamualaikum.. boleh tak saya dapatkan softcopy surah yassin?
    ini email sy asrulshue@gmail.com

    Terima Kasih

    ReplyDelete
  70. salam..boleh tak sharekan soft copy surah yasin ni..

    zamri.matisa88@gmail.com

    thanks in advance :)

    ReplyDelete
  71. Salam.. blh sya dptkan softcopy surah yasin.. maznizahussin@gmail.com tq..

    ReplyDelete
  72. Salam.. blh sya dptkan softcopy surah yasin.. maznizahussin@gmail.com tq..

    ReplyDelete
  73. asaalam kak. boleh saya dptkan softcoapy surah yassin? saya nk buat diy utk akikah baby nanti. email sy syhdksnn@gmail.com . Terima kasih kak

    ReplyDelete
  74. as salam dik..boleh dak klu sis nak mintak softcopy surah yassin tuh..emailkan pd amzaliena80@yahoo.com

    mekasih byk² :)

    ReplyDelete

tQ ya.. laen kali kOmen lagi :)