menu

Wednesday, 28 November 2012

Kerana sepotong STRAWBERRY CHEESECAKE

ASSALAMUALAIKUM..

It's wednesday.. Another 2 days b4 menjelangnya weekend.. Hehehe.. Lambat pulak rasenye mggu ni.. Bile la nk ari jumaat..

Kali ni aizu xnk wordless wednesday. Sbb nk citer pasal cheesecake ni.. Hope korg sudi le bace yer :)

Bberapa minggu b4 g CH aritu, aizu mmg tragak sesangat nk mkn cheesecake. Sbb ramai yg ckp sedap.. Disebabkan anasir2 tu la rs nak mkn cheesecake tu menggebu.. *Segebu ai.. hahaha*

Mase bru sampai, ktorg dh jumpe cake ni. Kat S'corner.. Tp encik sOmi ckp "Nak mkn skrg ke. Nanti dulu la kot. Kite try cari kat ats. Kot2 lebih sedap."

Hmm... So aizu ikut jela ckp beliau. Stuju gak sbenarnya. Kot la kat atas nun lagi best.. Lgpn kami baru je sampai ms tu.. Smangat nk mkn2 agak kureng, coz lebih minat nk bjalan.

Utk kali pertama, niat nak mkn strawberry cheesecake tertangguh...

Then bile dh naek atas, ktorg nk try le mkn cake ni kat Big Red Strawberry Farm (BRSF).. Spotong RM4.90. Nampak menarik. Tgk gambo pn dh kecur..

Tp sayang.. Cake tu dah abes.. Mgkn sbb ktorg lmbt kot.. Sbb time tu dah pukul 5.00 ptg.. Kecewa lagi... Naseb baek la ada Strawberry Sundae & fried icecream yg super sedap tu. Terubat la gak ati ni..

So utk kali ke-2, hajat aizu nk mkn cheesecake tu x tertunai..

Esoknya pagi2 lagi kami dh bgn..Aftr check-out, aizu suarakan lg skali pasal cheesecake ni.. Actually dpd ptg smlm aizu dh ckp, nk bekfes mkn cheesecake.. So pagi tu puan bini pn tuntut la dpd Encik sOmi.. Kata sepakat telah dibuat.

Suddenly...
Kami juz tggu dlm kete, kat stesen SHELL Brinchang.. About 30min!!! Plan asal nk mendaki bukit ke BRSF trus CANCEL..

YA ALLAH.. Kecewanye rase ati ni.. Ingtkn kot naek pagi2 cenggitu, dpt la mkn. Mgkn x abes lagi.. Tp encik sOmi tibe2 ubah fikiran, xnk naek.. Alasannya, cari kat cafe BOH Centre nnt je.. Sejujurnya, aizu mmg rs merajuk, kecewa, nak nangis pn ada.. Camne kalo kat ats nnt xde @ dh abes?? Mane lg nk cari?? Mcm2 bnde bermaen kat pikiran ni.. Tp x terluah la kat mulut ni.. Diam membisu, tanda protes..

Dipendekkan citer, kat cafe BOH xde pn cheesecake tu.. Mase tu mood yg dh down, jd makin down.. Kua dr Q, trus menikmati keindahan alam.. Encik sOmi pn ikut skali. Terbit rs bersalah kat muke dia.. Lastly dok syok layan prasaan, air mata meleleh.. Laju berjurai.. Sensitip betullll.. Huhu...

Kecewa utk kesekian kalinya..

Turun je dpd ctu, encik sOmi pusing stereng ke kanan.. Beliau menuju ke BRINCHANG!! Puas dh aizu halang, tp beliau tetap gak nk ke sana. Muke bersalah, kesal, mmg nampak sgt kat raut wajah dia.. Lastly sampai kat BRSF, skali lagi hajat x kesampaian.. SOLD OUT lagi!!

Mase tu rs mmg xde harapan dh.. Nk sorokkan kekecewaan ati ni, aizu ckp je kat dia. Xpe, mkn kt bwh pn ok. Same je rs kek tu kat mne2.. Xpn mntk adik buatkan..

Dgn hujan yg turun, jln yg jem, aizu tertido dlm kete *dlm keadaan syahdu cmni pn leh lolap. hahaha* Celik je mate, tgk beliau dh parking kat tmpt smlm..

ALHAMDULILLAH.. Hajat nk makan STRAWBERRY CHEESECAKE kat CH tertunai gak akhirnya.. Dekat Muallaf, S'corner.. RM6.00 sepotong.. Mmg aizu hentam kaw2 la.. 2,3 sudu je kot encik sOmi rasa.. Sedap gilerr rasa..


strawberry cheesecake
*ape la special sgt benda ni ek?? Kami terseksa!! huhu



Masa tu hilanglah rs kecewa, sedih, marah kat beliau. Bile tgk dia berusaha bersungguh2 patah balik ke Brinchang, gugur trus rasa marah tu. Tp diganti ngan rasa bersalah..


indahnya pelangi selepas hujan..
seindah perasaan kami berdua :)

Thanx a lot abang.. Time kasih sebab sabar layan kerenah org yg mcm2 skrg ni.. Org sayangg abg sgt2.. Dunia akhirat..

16 comments:

  1. husband aizu mcm husband kite..seboleh2 akan cube jugak tunaikan ke-tingin-an isteri..bgs3..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke falsya.. alhamdulillah, rezki kite :)
      tp masak gak la beliau nk tunaikan ke-tingin-an istri beliau ni.. hahah

      Delete
  2. sedapnye kek tu!!ble la nk g cameron..suami mmg xske tgk muka moody isteri kn..sme la cm husband nora ble nk xdpt nora diam je last2 die g cri jgk..huuhu mmg rse bersalah tp pmpuan kn snsitif..

    ReplyDelete
    Replies
    1. puan nora, tolong jgn terliur ye.. anda berbadan 2 skrg. :)
      yup, mmg diorg x suke.. x senang duduk. heheh..
      kirenye bkn org jela yg rs bsalah ea.. ya, betull.. pompuan sensetip

      Delete
  3. akhirnya... dpt juga ye aizu......

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. dpt gak akhirnya.. payah sgt nk dpt.. halangan bertimpa2.. :)

      Delete
  4. a'aa kan, bila dah patah balik, kita plak yg rs bersalahkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rs bsalah sudah semestinya.. tp jauh d sudut ati, mmg kite nk sgt2.. heheh

      Delete
  5. Aizu..sedap je strawberry cheesecake tu...
    dapat juga merasa ye...hehe
    Akak tak pernah lg smpi CH.. genting udah..
    suatu masa InsyaAllah ke sana jua...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. mmg sedap kak. puas mkn :)
      yup, dpt gak merasa.. heheh
      xpe. nnt akak g bwk pa'e.. kompem dia suke

      Delete
  6. alllaaaaahaaiiii..kesiannya aizu..mcm2 dugaaan nak dpt merasa cake tukn :) akak klau pegi CH wajib mkn cake tu kt BOH valley :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal.. Byk betul dugaan nk merasa kek tu. huhu.. Ms g kat BOH, mmg xde kak.. tu yg berjurai air mata.. :p

      Delete
  7. lawan pulak dengan Tea masalla..mak aiiii...rasa tak nak balik..ngeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. superb!! jom kak, kite g lagi.. hehehhe

      Delete

tQ ya.. laen kali kOmen lagi :)