menu

Tuesday, 20 November 2012

Rayuan pembatalan Blacklist PTPTN / sekatan imigresen

ASSALAMUALAIKUM...

Hai murid2.. Hari ni cikgu nak ajar tulis surat rayuan yer.. Pay attention pleaseeee
perasaan sungguh!! Hahaha..

Mesti ramai yg terlibat dgn PTPTN kan.. Especially yg further study.. Tp alhamdulillah, coz aizu BEBAS dpd hutang-piutang blajo nih.. Smuenye MARA yg tanggung.. Hehheeh.. Grad without debt!!

Terbukak citer pasal ni pn sbb tlg incik sOmi.. Smlm beliau dok la turun naek opis PTPTN.. Mau clear kan nama yg dh di tuttttt *terpaksa ditapis demi menjaga maruah suami.. Hheheheh* Paham2 jela kan, nk clear kan sbb ape :)

Selaku PA merangkap security secretary beliau, makanya puan istri la yg bertanggungjawab menaip surat.. So google punye google, akhirnya puan istri jumpa la contoh surat rayuan PTPTN kat ctliyana86 and purple-mommy..

After dikaji-selidik, tokok tambah, buang mne2 yg patut.. Ni la hasilnya..


Surat Rayuan Pembatalan Senarai Hitam/Pembatalan Sekatan Imigresen

Tujuan utama : Kami nak bercuti ujung tahun ni.. So sekatan imigresen haruslah dibatalkan..

Dgr citer, proses ni cume makan masa selama 7 hari je.. Insyaallah masih ada masa lagi utk proceed ke nex stage : buat passport :)

Ok la, sekian je perkongsian utk kali ni.. Semoga dpt membantu insan2 memerlukan.. Heheheh..

Moral of da story :
Dah bis blaja, bayar je trus.. Sket2 pn xpe. Asalkan berkurang loan kite tu.. Elakkan sikap bertangguh coz lame mane pn, kite kena gak setelkn hutang tu..
- peace -


23 comments:

  1. hahaha..
    aizu, akak pun pernah kena ni..
    la ni dah potong every month gaji buat bayaran balik ke Ptptn...:)
    nice sharing....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke kak.. sekapal la korg yer. hihi.. bgs2.. potong sket2. Lame2 setel la.. jgn tangguh2 ;)

      Delete
    2. Salam akak...nak tnya... Akak just hntr surt rayuan ni je ke?.. Ke kene sertakn pe2 dokumen lain lagi...sy xbekerja cmne ye kak... Sy boleh byr sikit jela..

      Delete
    3. Salam akak...nak tnya... Akak just hntr surt rayuan ni je ke?.. Ke kene sertakn pe2 dokumen lain lagi...sy xbekerja cmne ye kak... Sy boleh byr sikit jela..

      Delete
  2. nasib baik xde hutang ngan ptptn..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kite geng la yer. hehe.. syabas utk kite ;)

      Delete
  3. alhamdulillah.. hutang ptptn dh settle.. :)

    by the way.. done follow u.. follow me back..:)
    http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke firdz. alhamdulillah ;)
      Done follow u

      Delete
  4. hehehe.comeL!

    dear, Sya br foLLow kamu.free, visit/foLLow sya jugak ek
    sya-orked.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi.. pe yg comelnye cik orked ;)
      Ok dear

      Delete
  5. berita terkini, sesiapa yang telah disenarai hitamkan oleh imigresen berikutan Tidak membayar pinjaman PTPTN, kebanyakan nama mereka telah digugurkan dari senarai hitam sila periksa di lama web imigresen, tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul la saya pun de perasan..so klw da xblaklist leh byr sikit2 n trbang ke luar negara..nk buat umrah..

      Delete
  6. thanks bagi contoh..sy diantara blacklisted
    :-)

    dah hutang kena la bayo balik kan?

    btw, td check laman web. Da tak blacklist. Pelik plak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya nama aku pun dah clear

      Delete
  7. nk tanye...bila dah proceed surat niii cmne nak tahu nama kita dah clear? dia ada hantar surat kat kita ke camne....?

    ReplyDelete
  8. Assalam sy dh cek..cmne nk tw kne blcklist ke x?sy cek,die kua "sila ke pejabat imigresen y brhmpiran"..lbh krg cmtu la aytnye..

    ReplyDelete
  9. Assalam sy dh cek..cmne nk tw kne blcklist ke x?sy cek,die kua "sila ke pejabat imigresen y brhmpiran"..lbh krg cmtu la aytnye..

    ReplyDelete
  10. salam. tumpang tiru surat diatas.. terima kasih atas jasa anda..

    ReplyDelete
  11. salam.tumpang tanya, lagu backgriund ni tajuk apa? dari sapa? mcm best lak.

    ReplyDelete
  12. Your hamstrings really should display a new, toned
    appear.

    My web site: bowflex selecttech dumbbells

    ReplyDelete
  13. Adding far more very good unwanted fat may help keep you fuller longer, and enable aid in burning all of those fat suppliers which you not have
    to have.

    My site best adjustable weight dumbbells

    ReplyDelete
  14. The P90X can assist you achieve your health and fitness or bodybuilding goals.


    my homepage - bowflex adjustable dumbbells

    ReplyDelete
  15. Hi, saya pelajar dari UPM sedang melakukan penyelidikan mengenai kebankrapan. Sila mengisi soal selidik saya jika anda pernah disytiharkan disenarai hitam atau muflis. Mohon jasa baik anda untuk berkongsi dengan penyelidikan ini. Terima kasih

    http://goo.gl/forms/r0mzFEUhrg

    ReplyDelete

tQ ya.. laen kali kOmen lagi :)