menu

Tuesday, 2 April 2013

Kolagen Rumpai Laut

ASSALAMUALAIKUM..

Hi olls...
Smoga hepi, bahgia, ceria tempuh hari ni :)

Ce baca blk tajuk kat atas tu.. Opps, jgn la salah sangka.. Ni xde kne mngena ngan biznes pn.. Juz jd pengguna a.k.a customer je kali ni :)

Kat opis ni mmg semuanya bermusim.. Skrg ni dah tiba musim rumpai laut lak.. Bkn utk dmakan.. Tp dibuat masker..

Aizu pn x terkecuali membeli benda nih.. Murah je kot harga dia.. Dats y la brani nk mencuba.. Aizu bli yg dh siap proses RM3.. Nak beli yg raw lagi cam leceh.. Byk sgt prosesnya utk menghasilkan benda tu.. Basuh 5-6 kali, rendam semalaman, tukar air 2-3x.. bla.. bla.. bla.. So alang2 ada yg dh siap, grab jela.. Senang *malas sebenarnye :p



Sampai je umah, terus sumbat lam fridge.. Malam lak around 9pm, aizu sapu kat muka.. Mmg ler besttt je rasa dia.. Cejuk.. Nyamann.. Hehehe..

Rasenye lebih kurang 10mnt sapu kat muke tu, kulit muke jd 'terik'.. Tegang je rasa. Keras beb, nk senyum pn payah.. Huhu.. Tp mmg best la.. Lebih kurang cam masker telur + tisu tuh.. I loiiikeee :D

Bg yg nk mencuba, xyah la risau.. Xde bau pn benda ni.. Cam agar2 je rupe dia.. Lebih tepat lagi, cam jeli kelapa. Tp kenyal sket la.. Cara pengambilan ada 2.. Whether nak makan/minum or sapu kat muka (masker).. Aizu pilih cara ke-2 je.. X sanggup la plak nk makan/minum benda tu.. Lemah aiii bab2 tu.. So wat masker pn ok la.. Heheh..

Hmm.. Xsabar lak nk tggu mlm.. Ber'masker lagi le kite yek.. Tetiap2 mlm, sampai la abes.. Hopefully kali ni aizu 'rajin' meng-apply benda nih kat muke, tetiap mlm.. Xla 1,2x jer smgt cam slalu tuh.. Hehehe.. 

6 comments:

  1. Cari jalan mudah ye Aizu.. bayar eja dah boleh terus guna:)

    ReplyDelete
  2. aizu dija pun kalau dekat sini ade yang dah siap nak beli yang dah siap teros.. pemalas sangat hee dija pun pakai mask je tak makan pun tapi biasalh tak konsistnt kadang pakai kadang malas..haha

    ReplyDelete
  3. kak zu pun ada..tapi yang pakai ialah peti ais.hehe.sellu lupa nak sapu kat muka...

    ReplyDelete
  4. Famous kan benda ni skrg...kat Sabah ni lagi lah..
    Tapi akak belum cuba...hehe:)

    ReplyDelete
  5. belum prnah try yg masker ni..nk g carila :)

    ReplyDelete

tQ ya.. laen kali kOmen lagi :)