menu

Thursday, 10 October 2013

hari TANPA wanita

ASSALAMUALAIKUM...

Slamat pagi!!
Lebaaarrrkan senyuman ok.. Heheheh...

Pagi td kite dgr hotfm.. Isu arini: HARI TANPA WANITA sbb ketiadaan Fafau kat konti..
So ramailah pemanggil, yg kebanyakannya lelaki..
Ada yg kate xleh nk idop and ada gak yg kata susah nk idop..
Kiranya yg +ve la..
And kite sbg sorg wanita ni pun rasa cm 'bangga' + dihargai.. Hehhehe..

Contoh:
  • Susah idop xde mak.. Sbb dulu2 mak tlg kejut nk g keje.. Skrg asyik la lewat bgn pagi.
  • Kalau masa skolah, semua tanya mak.. Mak, stokin mana? Kasut? Bile tanya ayah, ayah akan jwb "Mak mana??" Soalan dijawab dgn soalan.. Hahahah..
    Mmg terbukti mak kite @SUPERWOMAN kat umah.. Betul x??
    And mak kite tu semestinya WANITA..

    Nak dijadikan citer, tetibe ada sorg pemanggil..
    L.E.L.A.K.I
Bg kite, cara dia bcakap cam sgt 'angkuh'!
Statement dia lebih kurang cmni: "Bg saya xde beza pun idop ada pompuan n xde."
Intonasi pun cam x best telinga ni mendengar..

Rupe2nya dia dh kawen.. But PJJ..
X jauh mana pun.. Sorg Shah Alam, sorg lg Kuala Selangor kalo x silap.. Still lg dlm 1 negeri..

Alasan:
  • Kalau dok sorg, BEBAS KUA G MANA2..
    - Means xde yg menghalang kot..
    Hmm.. Alasan ni boleh lg la diterima..
Tp yg ni...
  • "Susah la kalau dia ada.. Kami x sama, sbb dia tu CIKGU AGAMA.. X kan lah sy nk bwk dia g karok. Mesti dia x nak..
    - Ha, yg ni kite mmg sgt2 x stuju.. Byk lg kot tempat yg dia blh g slain karok.. Rasa cm sempit lak pemikiran dia..



Senang citer, aizu rs cam bg dia PEREMPUAN ADALAH 1 BEBAN.. Yg akan 'mengikat' kebebasan dia utk lakukan aktiviti yg dia suka.. Sbg sorg pempuan + istri, aizu rs cam marah & sedih dgr statement dia tu.. Bkn ape.. HONESTLY, KITE X PERNAH PUN NAK SEKAT KEBEBASAN SUAMI.. RASA SUAMI 1 BEBAN PUN TIDAK..Nak bergaul, berkawan, lepak2 smua x salah.. Asalkan tau batasannya..

Lagipun dia dh kawen.. Maknanya dah dpt 'sahabat' dunia akhirat.. Yg mungkin adalah pilihan dia sendiri.. Abes tu nape dia perlu ckp cmtu.. Agak2 kalo istri dia dgr, kecik x atinye??



Ish, tetibe emosional lak.. Heheheh...
Aizu ckp stakat nak meluahkan.. Hopefully xde lg kaum adam yg berfikiran cam si pemanggil tu tadi..

p/s: ISTERI BUKANLAH 1 BEBAN, TAPI PENYERI DALAM RUMAHTANGGA.. KENANG SEMULA SEGALA JASA2 MEREKA.. YG MENGGALAS TANGGUNGJAWAB CAM MAK KITA DULU..

9 comments:

  1. Kakak nak kata yg sorang tu aizu. Kenapa pulak dia kawen dgn cikgu agama? Pandai juga nak cari bini yg baik pulak tapi kata macam tu.. heh... marah ni kakak hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula pasal kak.. kite pun pk cmtu gak.. pasangan idop, bkn calang2.. Cikgu agama tu.. Tp x pandai lak nk menjaga ati & mulut.. heheheh

      Delete
  2. betul tu Aizu..paling suka ayat2 last tu...sayangggg kaum wanita...:)

    ReplyDelete
  3. lelaki & wanita sama2 memerlukan sebenarnyer kan !

    ReplyDelete
  4. dgr jugak pemanggil tu kat hot fm.pttnya dia syukur kot dapat ustazah.bertuah tu.

    ReplyDelete

tQ ya.. laen kali kOmen lagi :)