menu

Thursday, 21 November 2013

TTC: Gagal lagi

ASSALAMUALAIKUM...

Slamat tengahari!
Dont skip meals ok :)

Hari yg suram...

Sesi ber-ttc diteruskan lagi.. Dgn usia pernikahan kami yg dah menginjak ke angka 1 tahun 5 bulan.. Jangkamasa yg amat lama jika dihitung..

Utk kesekian kalinya, MASIH GAGAL!! 1 keadaan yg pahit utk ditelan.. Tp x mampu nak menolak. Berat!
ALLAHu rabbi..
Kuatkan diriku ya ALLAH..
Smoga kami terus kuat hadapi keadaan ini..
Aamiin..


Skrg ni kami dah start gune SHAKLEE...
Amik set basic kehamilan...
GLA + ZINC...
Smoga berhasil...

Saat kekecewaan mencengkam, suami sentiasa di sisi.. Tp keGAGALan tu menyebabkan kita terus-menerus menyalahkan diri sendiri.. Menghitung setiap kekurangan yg ada..
Sampai bila??
Wallahu'alam..

Saat teman2 bercerita tentang 'kewujudan' si kecil dlm tubuh masing2, aku masih ternanti-nanti..
Saat mereka berbicara tentang usia kandungan....
Saat mereka bercerita soal melahirkan....
Saat mereka bergembira melayani telatah si kecil yg dah menjengah ke dunia...
Jawapannya tetap sama..
AKU MASIH X PUNYA APA2 YG BISA DIKONGSI, melainkan sepi memakan diri...
"ALLAH janjikan JODOH buat diri kita.. Tapi ALLAH x menjanjikan zuriat utk setiap perkahwinan."

Kata2 yg sgt2 terkesan di hati..
Hingga sampai 1 masa, diri jadi takut nak memikirkan masa depan..
Lemahnya hamba-Mu ini Ya ALLAH...

Sekian saja perkongsian utk kali ini.. Or lebih tepat lagi, luahan..
Situasi di mana insan2 yg pernah laluinya je akan mengerti..

Mohon doa & semangat dari kalian utk harungi dugaan ini..

sumber

Atau mungkin juga ada tips2 atau petua yg berguna...
Share kat cni ye..
tQ :')

7 comments:

  1. Jangan sedih2 Aizu...insyaAllah akan ada rezeki bergelar Ibu nanti..Amin! cuma kena usaha & sabar... jgn stress2 tau...sbb org kata klu stress lagi susah nak lekat...
    Moga apa yg dihajati akan tercapai...

    ReplyDelete
  2. slm aizu, satu je igt, aizu mudaaaa sgt2 lagi.
    akak yg ujung 30 ni pun rase mcm preknen tiap2 bulan sokmo inikan plak org 20an :) kwn akak kwen umur almost 27. after 8 years baru dapat baby. and now preknen with 2nd baby.
    Utk akak rasenye mcm terlebih angan pulak kan sbb dh 3 tahun kwen dh ni hihi tapi hati terus mengharap rahmatNya. Banyak masa yg down, cume selalu elak2an dan paksa diri igt benda2 yg lebih happy dan positif. rasenye aizuu jauhhhhh lebih positif ^_^ xpe pun nk down skali skala.. kita manusia dan Allah Maha Mengetahui lagi Maha Mendengar.

    *kita yg saling paham

    ReplyDelete
  3. insyaAllah ada rezeki nanti. Usaha jgn henti, doa, insyaAllah. Tanak sedih2 kena kuat demi baby yg bakal tiba nanti. Positif pikir,xpe bln depan ad,klo bln depan piyed..ulg benda sama. Ceh..mcm bagus je yan ni kn..padahal bru 3 bln kawen,pengalaman besar kuman. InsyaAllah zu kuat,Allah ad bersama kita..yan pn kadang tu cdey jgk..tp tanak lama2. Zu da p jmp doc ke??

    ReplyDelete
  4. Yang..been there before..penah rase kegagalan tuh mcm mana..kite paham sgt perasaan tuh..early 8 months kite asyik frust jeeee..tp bile kite berfikiran positif, pikir akan dtg jugak rezeki tuh cume kite kene byk bersabar..cume masa tuh je xtau bile..tp dlm pada wat xtau, mencube ttp mencube..dulu kite setiap masa xkira masa kite berdoa..time hujan, time tgh drive, time wat keje, time tingat je mesti kite berdoa supaya diberikan rezeki anak..tuh yg bile dh sebulan pregnant pun xsedar..sabar ye yang..kite doakan akan dtg jugak rezeki tuh utk aizu n hubby..amin3..

    ReplyDelete
  5. cuba n cuba lg..akak pon tgg mia 9 tahun baru dapat

    ReplyDelete
  6. inn shaa Allah rezeki ko ada... sabar k...

    ReplyDelete

tQ ya.. laen kali kOmen lagi :)