menu

Thursday, 13 March 2014

Belum Rezeki Kami

ASSALAMUALAIKUM...

Dear Diary...
Hati terasa mendung walaupun matahari memancarkan sinar..



Untuk kesekian kalinya, BELUM REZEKI KAMI..
Tu je yg mampu terluah..
And utk kesekian kalinya gak, diri ni dilanda kesedihan..

Kali ni rasa down sangat2 sebab harapan dh menggunung tinggi..
Kalo sblm ni, mmg cycle aizu tetap.. Tepat masa, miss p akan dtg..
Berlainan sesangat dgn bulan ni.. Sbb delay selama 5 hari.. Hampir2 seminggu..
UPT pun dh standby.. Tunggu masa je nk digunakan...

Spanjang 3 hari delay tu, segala simptom nk peod ada..
Sakit perut, pinggang.. Emosi pun x bp nk stabil..
Tp pastu keadaan jd lebih selesa.. Xde dh sakit2 or lenguh2 badan..

Tup2 impian berkecai..
Sekali lagi kami terpaksa hadapi situasi yg sama..
Kecewanya hati, ALLAH je yg tau..

Saat kekecewaan melanda, macam2 terlintas kat fikiran..
Sempurnakah aku sbg sorg pempuan??
Mampukah aku berikan zuriat buat suamiku?? Or cucu buat mak ayahku??
Sampai bila kami harus begini??
1001 soalan bermain kat fikiran.. Sampai sakit kepala..

Tapi bila diri disuntik kekuatan & semangat, segalanya hilang..
Mungkin ALLAH nak berikan yg lebih baik..
Mungkin gak ALLAH nak bg ruang kpd kami, hingga kami betul2 bersedia..
Apa pun alasannya, HANYA ALLAH YANG MAHA MENGETAHUI..
Wallhualam...



Cam bulan2 lepas, aizu kena bangkit semula..
Terus berjuang demi menjadikan impian kami 1 kenyataan..
Usaha tanpa kenal erti putus asa.. Berdoa tanpa henti..
Smoga ALLAH perkenankan permintaan ini...

Antara ikhtiar kami:
Susu kambing + kurma
Asid folik
Pati delima
Lumiglow
Gla + Zinc shaklee

Dgn harapan, usaha kami membuahkan hasil..
In sya allah
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Bismillahirrahmanirrahim..
YA ALLAH Ya Tuhanku
Sesungguhnya engkau maha mengetahui segala isi hatiku..
Dengarilah rintihanku.. Makbulkanlah permintaanku..
Hamilkan aku YA ALLAH.. Demi menyambung umat Muhammad s.a.w...
Jadikanlah impianku utk bergelar seorang ibu buat anak2ku 1 kenyataan..
Hanya engkau sebaik-baik pendengar & pemberi pertolongan..
Makbulkan doa kami YA ALLAH..
Aaamiinnn ya rabbal alamin... 



#pray4MH370

auto-publish

4 comments:

  1. Jangan sedih2 Aizu.... InsyaAllah DOA Aizu di dengari nya... jgn putus asa ya...anggap belum ada rezeki... Akak pun stress skrg sbb Pa'e blm ada adik... sama2 kita berusaha & berdoa ya...

    ReplyDelete
  2. Sabarlah Aizu,blm ada rezeki lagi dan ingatlah Allah Maha mengetahui semuanya.

    ReplyDelete
  3. Sabar ye Aizu..Sue pun setahun kawen baru Allah bg rezeki..Mungkin kita rs kita dah well-prepared.Tapi sebenarnya Allah je yg tahu bila masa yg sesuai untuk zuriat kt hadir dlm hidup kita...:D Sabar ye.cube lagi next cycle..InsyaAllah, Allah maha mendengar..amin..

    ReplyDelete

tQ ya.. laen kali kOmen lagi :)