menu

Friday, 4 April 2014

Ber-JUBAH-lah kita..

ASSALAMUALAIKUM..

Salam Jumaat...

Makin lama makin jarang aizu menghapdet blog..
Rasanya kalo lantai, dh seinci kot habuk.. Or.. Mungkin gak dh lebih dr seinci.. Hehehhe..
Semuanya dek kerana kekangan masa.. Semuanya sgt2 terhad..
Dulukan mana yg penting, rite??

Nak bertazkirah pun x dan.. Sbb x smpt nk fikir topik yg nk dikongsi..
In sya allah kalau diberi kelapangan & idea nnt, semuanya akan terpapar kat cni :)

Hmm..
Kehangatan tema arab makin terasa.. Persiapan di saat2 akhir mmg biasa buat diri ni.. Heheh..
Malam esok kami ada dinner kat hotel.. Salah 1 program yg dianjurkan oleh kelab opis ni..

Tema pilihan: ARABIAN NIGHT.. HIKAYAT 1001 MALAM...
Gulp!!
Terus gugup bile dpt tema ni.. Nak pakai hape ntahhh..

Tapi langkah slamat, pemakaian JUBAH HITAM.. Sbb kompem2 la org arab berJUBAH, rite?
So esok aizu akan berjubah.. Siap beli eye liner lagi tadik.. Smangat!! Hahahah..
Org arab mmg sinonim dgn CELAK.. So mmg kena bercelak la..

Masalahnyaaaa..
Reti ke nk berCELAK???
Spanjang pengalaman mekap sendiri, mmg 1, 2x je yg berjaya.. Hhahaha..
Teruk gile..
Tapi xpe.. kot la kali ni menjadik.. Haaa... So i MUST try!!
Wish me luk ok.. Hihihi...

But..
Lagi 1 problemo..
My partner.. Nak pakai hape ek??
Spanjang kawen & dok sebumbung ni, mmg x pernah lg tgk beliau pakai jubah..
x blh nk bayang.. Camno laaaa roman dio pakai jubah.. Hhahaha..
So rasanya x ber-JUBAH kot beliau.. Tp hingga saat ni, kami xtau lg nk bg beliau pakai bj hape..
Sedangkan masa dh suntuk coz esok hari kejadiannya!! Hohoho...

So kej2 meng-gugel fesyen lelaki 'arab' telah dilakukan..
Hasilnya...

1. JUBAH

jubah lelaki arab_sumber


2. Kurta Oman


KURTA Oman


3. JUBAH/ KURTA + RIDA'



Rida'


4. Aladdin




5. Ala2 penjahat..



Penjahat aladdin..

Erkkk...
Rasa2nya 1 pun x sesuai ngan mr sOulmate..
Tp yg no 2 tu - KURTA OMAN agak ok kot dipakai.. Xpe, kite tgk je camne nnt..
Sbb masa yg ada pun cume mlm ni & esok siang je..

Kot x dpt gak cmtu, mgkn fesyen Yasin ni blh kot...



Baju Yasin

Haaa... Yg ni paaaaling simple antara yg kat atas tu..
Tp tang leher tu kena button kot.. X pun selimpang je rida' or kain2 yg bersesuaian..
Bkn hape, takot ramai lak tergoda kat mr sOulmate nnt bile dada terdedah.. Oppss.. Hhahahah...

So now, juz wait & see..
In sya Allah final nnt aizu tunjuk gambar ye.. Tapi x janji tau.. Hehhehe...

Sekian je utk kali ni...
Ana sudah fenin la.. Feninnn.. Hahahah...

3 comments:

  1. uishh..yg pelik2 tuh jubah ke kostum tuh..heheh..yg no 2 tuh ok skit..

    ReplyDelete
  2. hahaha..akak pun dah diserang penyakit malas nak update...hihi
    nanti tunjuk tau apa keputusan last baju jubah tu...:)

    ReplyDelete

tQ ya.. laen kali kOmen lagi :)