menu

Friday, 7 September 2012

UniknyA wAnita :)

ASSALAMUALAIKUM..

Salam Jumaat..

Korg pernah terfikir x, betapa bertuahnya jd seorang WANITA, a.k.a pOmpuan b4 dis?? Mgkn ade, n mgkn gak terlepas pandang.. Ape pn, kite sememangnya BERTUAH krn dilahirkan sbg sorg WANITA.. Nak tau apa sebabnya?? View kat bwh ni yer...

Antara kelebihan WANITA yg xde pada LELAKI

  • " Setiap hari malaikat akan menghantar 500 jambangan bunga dari syurga untuk wanita yang hidup besederhana. Setiap titisan air masakan dan basuhan mereka akan menjadi zikir untuk memohon keampunan kepada Allah ke atas wanita itu "

    Alangkah bahagianya diri kita dilahirkan sebagai wanita. Sungguh bertuah !  • Seorang Wanita boleh memasuki pintu syurga melalui pintu mana saja yang disukainya cukup dengan empat syarat saja, iaitu : solat lima waktu, puasa di bulan Ramadhan, taat kepada suaminya dan menjaga kehormatannya.


  • Di saat WANITA mengandungkan anaknya, para malaikat akan beristighfar untuknya, ALLAH akan mencatatkan 1000 kebaikan & hapuskan 1000 kejahatan kepadanya pada setiap hari..

  • Ada HARI WANITA.. Stakat ni, xpernah lagi dgr pasal 'HARI LELAKI'.. Hehehhe..Banyak lagi sebenarnya kelebihan wanita.. Tp rasenye cukup la stakat ni je kot.. Lain info, korg leh rujuk pak cik google ya..

Apa pn, PROUD 2 BE WANITA :)

No comments:

Post a Comment

tQ ya.. laen kali kOmen lagi :)