menu

Friday, 4 January 2013

- syukur -

ASSALAMUALAIKUM..

Slamat pagi, slamat tahun baru, salam Jumaat...
Byk lak slamatnye kali ni yer, sbg pembuka bicara.. :)

aL maklum le...
Dis is my 1st n3 for year 2013..
Org laen dh bderet2 post, bcerita itu-ini..
Ketinggalan kete api le gamaknye..
Ekekekek...

Alhamdulillah...
Now aizu dah ade kat Malaysia..
Stelah bercuti slama 4 hari ke Bandung..

S.Y.U.K.U.R
Tu je yg boleh aizu ungkapkan utk post kali ni..

Utk ape??
Coz keadaan negara kite jauh lebih baek dpd negara jiran kite tu..
Bkn nk wat comparison..
Tp mmg tu la kebenarannya..
Kesusahan diorg berlipat-kali ganda berbanding kesusahan kite..

Xpela..
Insyaallah next n3, aizu update pasal trip kami..
Percutian yg best!!!

*tengah berusaha kumpul duit semula aftr berbelanja x-hengat-dunia kat Bandung aritu..Huhu..

Next vacation: LANGKAWI..
Hoho..
*abes lg la duit pasni.. chOc, otel, pinggan-mangkuk, vision..*

18 comments:

  1. welcome back aizu..hehe..tp betul tau..gie la mana2 neagara org xkisah la yg best ke yg xbest ker, negara sendri jugak yg terbaik xde tandingan..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq falsya.. yup, malaysia d best la!

      Delete
  2. Replies
    1. Kalo dh namenye jln2, mmg kompem best cik mira ;)

      Delete
  3. selamat tahun baru untuk aizu sekerluarga....moga tahun nie....tahun bertuah untuk aizu....dah puas jalan2 kan...ole2nya mana.... he heee.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slamat thn baru gak wat kak yan n fmly ;)
      Amin3... Akak doakan kehadiran org baru utk kami ye ;)
      Alaa.. ole2 xde la kak. duit abes soping kt sane. hehe

      Delete
  4. Replies
    1. Hehe.. x bp nk sakan le sya. duit kering sblm masenye. ekekeke

      Delete
  5. amboi2..suka laaa lew tu...hihi..best kan sesekali bercuti Aizu..
    Akak lama dah tak bercuti..dah puas agak nya travel masa muda2..hehe..
    tu lah kan kena bersyukur jadi rakyat Malasysia ni..byk kelebihan nya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg le suke kak. nk2 kali ni ngn hubby. manje lebih lerrr.. ekekeke..
      xpe,nnt pa'e beso sket akak start travel lg k..
      mmg bsyukur sgt2 kak,dok kat malaysia ni

      Delete
  6. yup mmg kena sentiasa bersyukurlah

    ReplyDelete
  7. tula hidup diaorang memang jauh berbeze kan, taraf hidup diaorang kalau yang kaya memang kaya gile, kalau miskin tu memang sangat miskin.. kalo yang mintak sedekah ketuk kat jalan2 pun banyak kan.. tapi yang bestnye gi indon memang syurga shopping la, memang murah, nanti aizu update la tempat2 aizu pergi L) dija baru follow ur blog, salam kenal, bile free singgah la my blog :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Totally diff dija.. jurang terlalu tggi..
      syurga soping utk kite la,sbb kbtln matawang kita tggi dpd diorg..
      insyaallah nnt aizu update, k.. dh draf dh. nnt muncul le tu ;)
      Tq dear.. salam kenal.. nnt aizu sggh umh dija,k

      Delete
  8. amboi..seronoknya bercuti...ke bandung la tu.blh tgk negara org lakkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi.. mmg sronok kak.. bandung.. tmpt soping pilihan ati :D
      sronok g negara org

      Delete
  9. wah bestnya nak jalan lagi..sementara takder anak ni jalan puas puas dek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. sibuk jln2 ni pn sbb sllu intai tiket murah kt airasia. kalo x,x ke mane gak korg kak..
      yup,gunekn ksmptn yg ade ;)

      Delete

tQ ya.. laen kali kOmen lagi :)